Menu Luk

Tid til forandring

Det er tid til forandring. For nogle mennesker kan det være et nyt job eller en flytning til en anden by. Men hvad med, hvis du har en alkoholafhængighed? Tegnene er ofte svære at få øje på i starten, men der er måder at se, at der er noget i gære. Hvis du føler, at dine drikkevaner forhindrer dig i at leve det liv, du ønsker, skal du tage disse skridt mod helbredelse, før det bliver for sent.

Tegn på alkoholisme

Der er nogle særlige tegn på, at man kan være afhængig af alkohol. Det er ikke sikkert, at man som misbruger kan se tegnene selv, men hvis personer udefra, kan genkende nedenstående, så kan tegn på alkoholisme være:

– Føler behov for at drikke hver dag.

– At dit drikkeri forstyrrer dit arbejde, din skole eller dit hjemmeliv.

– At du bemærker en ændring i dig selv og i din adfærd, når du er påvirket af alkohol. Hvis disse ting lyder bekendt, er det måske på tide med nogle ændringer i din livsstil. Alkoholisme kan overtage en person’s liv, og det er vigtigt at søge hjælp.

Hvad er forskellen mellem et alkoholproblem og alkoholisme?

Alkoholisme har forskellige grader af alvorlighed, hvilket gør, at symptomerne varierer fra person til person. Alkoholmisbrug kan være lige så farligt som alkoholafhængighed, men nogle mener, at der ikke findes nogen sikre grænser for alkoholindtagelse.

Alkohol påvirker alle forskelligt

Der er ikke nogen bestemt mængde drikkevarer, der kan forårsage alkoholisme, da alkoholmisbrug generelt starter med socialt drikkeri og gradvist udvikler sig til et problem. Hvis du føler, at dit drikkeri er blevet problematisk, eller hvis det påvirker dine nærmeste, skal du ikke vente, til tingene bliver værre – søg hjælp nu!

Hvad sker der, hvis jeg ikke tager hånd om mit problem?

Hvis du ignorerer din alkoholafhængighed, er det sandsynligt, at symptomerne på alkoholisme vil forværres med tiden. Ud over at påvirke familie og venner kan problemer forårsaget af drikkeri omfatte:

– Forholdsbrud.

– Beskæftigelsesproblemer eller arbejdsløshed.

– Juridiske problemer som f.eks. domme for spirituskørsel. Hvis disse ting lyder bekendt for dig, du er måske alkoholiker.

– Mistillid hos venner og familie

Hvad kan jeg gøre ved det?

Hvis du føler, at dit drikkeri er blevet problematisk, er det første skridt til bedring at indrømme, at der er et problem. Det virker måske ikke som et stort problem nu, men hvis tingene fortsætter ukontrolleret, vil de kun blive værre og kan få livsændrende konsekvenser senere hen. Du bør kontakte et behandlingssted, der tilbyder alkoholafvænning, så dit liv kan ændres nu og her.