Menu Luk

Slap af i en hængekøje

Måske forbinder du mest en hængekøje med en eksotisk ferie på en palmestrand med en lækker drink i hånden.
Hængekøjen stammer da også fra de sydlige himmelstrøg, men flere og flere vælger at få hængekøjer i haven, i huset eller til teltturen. Det er der flere gode grunde til.
Har du lyst til at få en hængekøje, men ved du ikke helt hvilken en du skal vælge så kan du læse om de forskellige typer af hængekøjer her, samt blive inspireret til hvordan du kan bruge din hængekøje.
Vil du hellere bare se et stort udvalg af hængekøjer så kan du også vælge at hoppe direkte ind på siden www.haengekoje.dk. Her finder du nemlig et stort udvalg af lækre hængekøjer til ethvert formål.

Forskellige typer af hængekøjer

Du ved måske ikke at der findes flere forskellige typer af hængekøjer, og nogle af dem egner sig bedre til en ting end andre. Derfor får du her en kort oversigt over forskellige typer af hængekøjer:

  • Mexicansk hængekøje – vævet hængekøje i kraftig kvalitet, er nem at have med på tur da den ingenting fylder. Ligge komforten er høj da det vævede stof smyger sig rundt om kroppen
  • Brasiliansk hængekøje – fremstillet i stof, typisk i slidstærkt bomuld, til dig der ønsker en hængekøje i et stykke
  • Særlige outdoor hængekøjer der er lavet til at modstå det danske våde og blæsende vejr
  • Hængekøjer monteret på stativ

Brug hængekøjen til en overnatning i skoven

I flere danske skove, og på naturstyrelsens områder er det faktisk tilladt at overnatte uden at søge om at slå telt op, ved f.eks. at hænge en hængekøje op mellem to træer.
På den måde giver hængekøjen adgang til mange skønne naturoplevelser i de danske skove, og du kan på få minutter lave et sted at sove, hvor du undgår kryb og kravl på jorden.

En hængekøje til leg og hygge

Mange vælger at have en hængekøje i haven mest til leg og til hygge. Du kan få store dobbelt hængekøjer, hvor to voksne eller flere børn kan ligge i på samme tid og hygge sig.
Er hængekøjen til leg, er det sikreste at vælge en hængekøje, der er hængt op mellem to stolper eller to træer – en hængekøje der er monteret på et stativ er for ustabil, og du risikerer at hængekøjen kan vælte.

En hængekøje som ekstra soveplads

Har dit barn overnattende gæster og er det svært at få plads på børneværelset, så overvej evt. en hængekøje som en ekstra soveplads.
Den er hurtig at sætte op og optager ingen gulvplads, og bagefter kan hængekøjen hurtigt pakkes væk igen.
Især små børn er ofte glade for at sove i en hængekøje da det giver en form for tryghed med hængekøjen der pakker sig tæt ind til kroppen.

Hængekøjen kan også bruges på børneværelset som et hyggeligt sted at sove en lille middagslur, eller bare til leg og hygge – børn synes ofte, at hængekøjer er sjove.
Voksne kan dog også sagtens bruge en hængekøje som en ekstra soveplads.