Menu Luk

Sæt de rigtige dæk på bilen og spar penge!

Har du bil, så ved du at nye dæk ikke lige er den udgift man glæder sig mest til.

Når det kommer til bilen er udskiftning af dæk ikke det sjoveste. De nye der kommer på ligner jo de gamle og det koster adskillige tusinde kroner. Så derfor skal det for mange helst bare være så billigt som muligt. 

I Danmark har vi så også det næste problem, vi skal have 2 sæt hjul. Det gør ikke det hele meget billigere. Slet ikke når der også skal købes et ekstra sæt fælge, men der findes en smart måde at slippe for det ene sæt dæk. Du kan nemlig købe det man kalder helårsdæk. Hvis du vælger at købe den slags dæk, så kan du nøjes med kun at have et sæt fælge. Disse kan nemlig sidde på bilen hele året rundt. Det er allerede her nogle tusinde sparet alene på de her kære fælge du slipper for at købe dobbelt. Specielt for dem der skal have 2 sæt alufælge, der er der rigtig mange penge at spare. 

Det gode her er at, hvad der er sparet er tjent. De penge du ikke bruger på dæk kan du jo så omsætte til noget lækkert. For kvinder er der altid nogle frække trusser eller en taske der trækker og mænd har det jo med at skifte telefon som kvinder skifter sko.

Men hvorfor er det man køber 2 sæt hjul ?

Grunden til at nogen kører med 2 sæt hjul er at vinterdæk ganske enkelt kører lidt mere sikkert om vinteren end helårsdæk. Med de rette dæk slider man også sine dæk langsommere. Det vil sige de holder længere. Et sommerdæk kører mest optimal om sommeren, et vinterdæk mest optimal om vinteren. Tager man her helårsdækket, så er det ikke super optimal til nogen årstid. Det er billigst, men ikke det mest sikre valg.