Menu Luk

Sådan overlever du at flytte hjemmefra midt i inflationen

Det er meget normalt at få et chok, når man lige er flyttet hjemmefra og opdager, at mad koster penge. At flytte hjemmefra midt i en krise hvor alt bliver dyrere dag for dag, er dog en helt anden sag. SU’en kan ikke følge med, og medmindre du vil bo langt fra byen og uddannelsen, er det også dyrt bare at bo og leve.

Søger du efter tips og tricks til hvordan du klarer dig som udeboende, og hurtigst muligt kommer til at stå helt på egne ben, så læs med her. Måske er der nogle af rådene, som du ikke havde tænkt over tidligere.

Indhent tilbud

Du behøver ikke altid tage det første og det bedste. Det gælder på alt fra indkøb til forsikringer og mobilabonnementer. Det er helt ok at prioritere prisen over alt andet, og derfor kan det være en fordel at sammenligne de forskellige tilbud.

Når det gælder dagligvarer, er det bare om at bladre de forskellige tilbudsaviser igennem. Hvis det derimod er en lidt større ting som en forsikring, du skal have anskaffet dig (og det skal du), så kan det godt betale sig at lede efter en billig forsikring inden du køber. Du kan læse anmeldelser af de forskellige selskaber for at finde ud af, om de er pengene værd.

Når du skal finde et mobilabonnement, kan du eventuelt gå efter nogle af dem, som samler flere ting i én. For eksempel kan du ofte få en musiktjeneste eller internet med i købet, og der kan man hurtigt spare en del penge.

Udgifter og besparelser

Det kan godt betale sig at tænke langsigtet, også lige i starten. Til eksempel kan det altid anbefales at investere i et større køleskab og fryser, så du på den måde kan lave mad til flere dage ad gangen og spare penge på lang sigt. Eller sørg for at investere i gode køkkenredskaber så du kan lave lækker, hurtig mad og er mindre tilbøjelig til takeaway.

Sådan noget som en cykel kan også være en stor udgift, men hvis alternativet er offentlig transport, så er det ret godt givet ud for både pengepungen og kondien at tage cyklen i stedet. Med en god kædelås mindsker du risikoen for tyveri, og kan derfor håbe på at du kan beholde cyklen så længe den lever. Generelt handler det om at træffe fornuftige, gennemtænke beslutninger, og det er helt ok at sige nej til gode tilbud, hvis de ikke føles rigtige på sigt.