Menu Luk

Sådan bliver det lettere at arbejde hjemmefra

Hvis man ikke er vant til at arbejde hjemmefra, så kan det til at starte med være svært at koncentrere sig om arbejdsopgaverne – især når der er andre ting, der trækker, som f.eks. tv’et i stuen eller vasketøjet. Vi har her samlet vores bedste tips til, hvordan det bliver lige så let for dig at arbejde hjemmefra som at arbejde fra kontoret.

Lav en plan og afgræns din tid

Ligesom at du arbejder på kontoret fra 8-16, så skal du også have indført den faste arbejdstid derhjemme. Det kan selvfølgelig være, at det er umuligt pga. børnene, og så må du forsøge at forskyde arbejdstiden eller dele den op. Hvis I er to, der arbejder hjemmefra, kan I med fordel forsøge at skiftes hver anden time til at passe børnene.

Prioritér dine arbejdsopgaver

Der er nogle opgaver, der egner sig bedst til kontoret og andre opgaver, der egner sig godt til hjemmearbejde. Sørg for at smide de opgaver ind, som passer godt til hjemmearbejde og prioritér de vigtigste opgaver, så f.eks. besvarelse af mails ikke tager overhånd og snupper hele din arbejdstid. Det er ogs en god idé at lægge en plan for ugen, så du ved, hvad der skal ske. Du kan f.eks. lave en to-do-liste omkring fyraften med, hvad du skal nå i morgen. Det sikrer, at du får alle dine tanker og bekymringer ned på papir, så din hjerne er klar til at holde fri.

Undgå forstyrrelser

Det kan være fristende at sætte en vask over eller lige bage nogle boller, men de små huslige opgaver forstyrrer faktisk din arbejdsgang. Du bør sørge for, at du holder dit arbejdsliv og fritid adskilt. Det siges nemlig, at det tager op mod 25 minutter at opnå samme niveau af koncentration om en opgave hver gang du bliver afbrudt. Der er også andre ting, du kan gøre for at undgå forstyrrelser, som f.eks. lade være med at besvare mails, der ikke haster, slå notifikationer fra og aftal evt. med kollegaer, familie og venner, at du ikke vil forstyrres, når du arbejder.

Husk pauserne

Arbejdet kan hurtigt komme til at overtage, når man ikke har andre faktorer, som f.eks. kolleger, til at minde én om bl.a. frokostpausen. Det kan derfor være en god idé at indlægge faste pauser i løbet af dagen. Du kan med fordel sætte en alarm, så du ikke arbejder i dine pause. Når du så holder pause, kan det være en god idé at komme lidt udenfor og få lidt frisk luft. Det er både godt for tankeprocessen og for kondien.

Sørg for en god hjemmearbejdsplads

Hvis du skal arbejde meget hjemmefra og ikke blot en gang imellem, skal du sørge for at du har en god hjemmearbejdsplads til rådighed. Du bør altså indrette hjemmearbejdspladsen, så du undgår dårlige arbejdsstillinger, der kan medføre belastningsskader, og så bør du også sikre dig, at du har alt, hvad du skal bruge for at udføre dit arbejde. Her kan hosted desktop være en god løsning, da du så har adgang til alt det samme, som du har nede på kontoret.