Menu Luk

Sådan anvender du links på den bedste måde

Links på hjemmeside, i mails eller andre steder er faktisk noget, man ikke bør videre opmærksom på som den, der skal bruge dem og klikke på dem. Når de fungerer bedst, sker det altså helt automatisk, at man anvender dem, uden at tænke det mindste over dem.

Skjult via knapper eller andre visuelle elementer

På hjemmesider er links til andre sider – enten på samme hjemmeside eller ud til andre hjemmeside – skjult bare visuelle elementer. De mest anvendte er forskellige knapper, der angiver, at man fx kan trykke på dem for at komme hen til en anden side. Her er der ingen grund til bekymring, og troværdigheden er helt i top. Derfor kan du altid anvende knapper, hvis du selv skal få besøgende til at klikke på de links, du ønsker.

Link via ren tekst

Du kan også sagtens linke via tekst. Her kan du med fordel skrive forklarende, hvad man kan klikke på og komme hen til. Det er den mest sikre måde at overbevise de besøgende om, at det er helt sikkert at klikke. Måske det kan være svar på et spørgsmål eller lignende.

Dette skal du aldrig gøre

Du skal aldrig lade et link stå for sig selv i sin rene form. Et sådan link siger nemlig ikke noget om noget som helst, og derfor kan man hurtigt blive mistænksom i forhold til at skulle klikke på det. For hvor ender man? Og kan man stole på linket?

Er du alligevel nødsaget til at have denne type links stående, kan du med fordel anvende et redskab, hvor linket bliver forkortet markant, så det ser langt pænere og mere troværdigt ud. Du indsætter blot dit lange link, hvorefter du får et meget kortere link retur, der linker til det samme. En smart, enkel og hurtig løsning.