Menu Luk

Fordelene ved teaktræ havemøbler

Hvis du leder efter en ny stilart til dine udendørs møbler, er der ingen tvivl om, at du skal overveje teaktræ havemøbler. Dette skal du fordi, at teaktræ er et af de mest foretrukne materialer til møbler generelt.

Her tager vi et kig på de fordele, der er ved teaktræ til brug af udendørs møbler for at hjælpe dig med at overbevise dig om, at det er det rette valg.

Holdbarhed

Teaktræ er et af de stærkeste og mest holdbare materialer indenfor træmaterialer, især når det udsættes for vejrforhold som regn og sol. Dette skyldes i høj grad teaktræets høje naturlige olieindhold og det stramme trækorn, som det består af. Så hvis du gerne vil have, at dine havemøbler skal holde i lang tid, skal du altså vælge havemøbler i teaktræ.

Alsidighed

Teaktræ er kendt som et materiale, der er relativt let at arbejde med, hvilket gør det ekstremt alsidigt. Det kan bruges til at skabe borde, bænke, opbevaring, stole og liggestole. Det kan også efterlades naturligt, malet, vokset eller lakeret afhængigt af møblernes stil og dine individuelle smagspræferencer. Så du kan sagtens finde et havemøbel i teaktræ, der passer til din stil.

Modstandsdygtighed over for termitter, syrer og for at rådne op

En ting du vil have, at alle dine havemøbler er, så er det slidstærkt. Teaktræshavemøbler holder ikke kun godt mod vejret, den har også en høj modstandsdygtighed over for at rådne op, ødelæggelse af termitter og syreskader. De rigelige naturlige olier afviser uønskede insekter og fugt fra at skade træet.

Vedligeholdelse

Havemøbler i teaktræ kræver ikke særligt meget vedligeholdelse, selvom de ikke er dækket til udendørs. Teaktræ som står udenfor i naturligt vejr, vil med tiden blive til en smuk sølvgrå farve og vil bare kræve en børste en gang imellem for at rengøre. Alternativt kan du bringe dine teaktræshavemøbler tilbage til sine naturlige varme brune toner med en let sandslibning og en polering.

Naturlige skønhed

Teaktræ er et naturligt smukt stykke træ med sine stramme, typisk lige, korn og varierende teksturer. De gyldenbrune farvetoner af det flotte træ appellerer til mange. Dens evne til naturligt at ældes godt og patinaen den får, er et bevis på dens høje kvalitet og holdbarhed, der kun øger æstetikken i dit udendørs rum.

Fugtresistent

En anden vigtig fordel ved teaktræ er, at det har en god modstandsdygtighed over for fugt og vand. Bortset fra dens skønhed er dette grunden til, at det er det foretrukne træmateriale, der bruges til skibsbygning til fremstilling af trægulve og dæk. På grund af sin fugtbestandighed er teaktræ velegnet til fremstilling af indendørs møbler samt havemøbler af høj kvalitet. Så hvis teaktræ kunne overleve lange ture på det barske hav, kan du forestille dig, hvor godt det vil klare at stå i din have som havemøbler – uden at rustne eller rådne!

Det er tungt

Teaktræ er et meget tæt træ og er et forholdsvist tungt materiale. Dette kan betragtes som en god egenskab, fordi en meget grundlæggende regel inden for træbearbejdning er, at jo tættere og tungere et træ er, desto stærkere vil det være. Ud over dette har de fleste mennesker en klar præference for tunge og robuste møbler, når det kommer til at købe møbler i massivt træ – især når disse møbler skal stå udenfor i alt slags vejr.

Let at rengøre

Havemøbler kan være ekstremt vedligeholdende. Nogle materialer tiltrækker mere snavs end andre – men ikke havemøbler i teaktræ. De kræver en meget lav vedligeholdelse, hvilket gør havemøbler i teaktræ til et godt køb. En enkel aftørring er nok. Hvis der er en plet, der er svært at få af, så skal du bare bruge bagepulver og varmt vand – så skal du nok få den til at forsvinde.