Menu Luk

Dyrkning Af Tomater i Drivhus

Selvom den der i Danmark ikke produceres særligt mange tomater, er tomaten en af danskernes yndlingsgrøntsag. Vi spiser rigtig mange tomater, set i forhold til hvor mange vi selv producerer. Det kan være kommende hjemmedyrkere af tomater vil læse med her, så vi kan få endnu flere dansk dyrkede tomater.

 

Husk på at kartoflen er nært beslægtet med tomaten, og den er vi jo rigtig gode til at dyrke, den dyrker vi  nok af til at forsyne danskere med.

 

Tomater spises der en hel del af i Danmark, og cherrytomater især, dem er vi rigtig vilde med.

Nedenfor Køber Du Man Bedste Frø Til Køkkenhaven

Tomaten er en af de ti frugter og grøntsager, hvor den hvor vi får flest flest rester af sprøjtemidler igemmen, der skal dog huskes at tages hensyn til mængden af spiste tomater. Her kan du virkelig gøre en forskel ved at dyrke dem selv, på egen grund på egen terasse eller i eget drivhus, helt og aldeles sprøjtefrit og gødningsfrit hvis det er hvad du ønsker.

 

Om du køber økologiske frø er umiddelbart ikke det vigtigste, det begrænser dig også en hel del i udvalget af sorter, da slet ikke alle udbydes økologisk, det er mere hvordan de dyrkes der afgør om du får tomater uden sprøjtemidler. Kig evt. på Jyllands Frøhandel hjemmeside for at finde et godt udvald af forskellige slags tomatfrø.

 

Oversigt Over Tomat

Du kan dyrke tomatplanter til drivhus, kapillærkasse, krukke og på friland og få mange af velsmagende tomater når du dyrker dem selv, det giver bare meget bedre smag og tilfredshed at plukke dem i egen have.

 

Såtidspunkt afhænger bort dine muligheder fortil udplantning, du skal ikke så for tidligt, så risikerer du at planterne bliver for store inden du skal have dem udenfor eller i drivhuset.

Tomater er varmekrævende planter, så man kan først plantes ud i drivhuset, når faren fortil frost er helt ovre. Det vil være start til midt maj. Har du forspiret tomatfrø, er de klar til udplantning til drivhus efter ca. 30 dage, men har du plads kan de godt stå lidt længere indendøre, men de fylder jo en del. Blomstrer dine tomatplanter ivrigt, men kommer der ikke rigtig nogle frugter på på planten? Så kan det skyldes, at blomsterne langtfra bliver bestøvet ordentligt af af nytteinsekter. Du skal derfor hjælpe og åbne døren, sådan at insekterne har adgang til planterne – åbn døre og vinduer i drivhuset, så insekterne kan flyve ind og bestøve blomsterne. Du kan også gøre det selv, ved at pensle alle blomsterne med en lille malerpensel, men det er noget omstændigt, men det kan lade sig gøre. Hvis dine tomatplanter producerer for små frugter, kan førnævnte skyldes, at planten har været udsat for lave temperaturer tidligt i dens vækstperiode, det vil sikkert rette sig op i løbet af sæsonen.

 

Hvilket Drivhus Er Det Klogeste? Her Er 5 Ting, Du Vil Vide, Inden Man Køber Et Drivhus

Aluminium er billigt, vedligeholdelsesfrit og velegnet i at blive lavet i nogle smarte profiler der er stærke i forhold til så meget andet materiale som fx. træ.. Af samme grund er drivhuse med aluminiumsprofiler det de fleste vælger, og det populære valg. Drivhuse findes nok i alle mulige typer samt alle mulige størrelser, fra alle de helt små vægdrivhuse på 3 kvadratmeter, til store overdådige orangerier med erhverv til både havemøbler og planter, borde stole osv. Aluminiumsprofilerne kan være tynde eller kraftige afhængigt af hvilket drivhus du vælger.

 

Med det korrekte drivhus kan du give planter og alle mulige slags grøntsager de fornuftigeste vækstbetingelser og opnå glæde af lækre danske råvarer, som du selv dyrker. Temmelig mange drivhusejere har ikke kun til hensigt at dyrke grøntsager men vil også gerne bruge det som et hyggested lagt midt i haven, hvor som altid er læ og lune temperaturer.

 

Så findes det lige præcis her, du vil placere dit nye drivhus. Eller indehar du plads på altanen eller terrassen, og kunne folk godt tænke dig at have nem og hurtig begynde til dine hjemmedyrkede afgrøder som såsom tomat og agurk? Så er enkelt vægdrivhus en rigtigt god investering, ligesom du vil modtage stor morskab af. Med enkelt drivhus eller et vægdrivhus får man ikke kun enkelt sted at dyrke dine egne tomater, agurker og krydderurter. Et drivhus er nemlig lige så meget en hyggekrog og et skueplads, hvor du magter sidde i ro og mag plus nyde en kop kaffe så snart foråret vinder frem. Vinplanter er helt oplagte til at have i drivhuset, og der findes flere gode plus sunde sorter, ligesom du kan vælge imellem.