Menu Luk

Denne nye teknologi er meget spændende

Som læser på denne blog om teknologi, så er du sandsynligvis interesseret i de nyeste teknologier samt teknologier, der har ændret verden. I den forbindelse har du nok allerede kendskab til kryptovalutaer og meget andet. Hvad hvis vi siger Ether og Non-Fungible Tokens? To teknologier, der ikke er helt nye, men de er i gang med at ændre verdenen (en del af den i hvert fald).

Ether

Har man ikke hørt om Ether, så kunne man godt tænke det har noget med kemi at gøre. Dette er ikke rigtigt, hvis man kigger på det i en digital og teknologisk kontekst. Her er det faktisk en kryptovaluta, som bliver anvendt på en helt bestemt blockchain. Denne blockchain hedder Ethereum, og mange kender den efterhånden. Ethereum er en “opgradering” af Bitcoin, og bringer dermed mange flere anvendelsesmuligheder på bordet i forhold til Bitcoin.

Mange danskere vælge at købe Ether igennem følgende hjemmeside: https://buyeth.dk/.

Non-Fungible Tokens

Denne teknologi er nyere end Ether, men det er bestemt ikke en helt ny teknologi. Den har eksisteret i nogle år, og hvis man ikke ved, hvad det er for noget, så vil vi forsøge at forklare det med det samme. En NFT, som er forkortelsen, er en token, som kun en enkelt person kan eje. Det er det samme som et hus, som kun en person kan eje, og man kan derfor begynde at sælge ting, hvor man overdrager rettigheder i form af en token på en blockchain. Det er meget smart, og lige nu bliver der solgt meget kunst på internettet i form af NFT’er. På nuværende tidspunkt er kunst nærmest synonymet for NFT’er, men det er ikke hele billedet. Der er mange flere muligheder, men man skal jo starte et sted med al “ny” teknologi.

Mange mener, at det kommer til at fortsætte på den her måde, hvorfor en del danskere vælger at købe Ether for at kunne investere i NFT’er. Man kan dog sige, at det generelt er mere risikabelt end “bare” at investere i krypto.