Menu Luk

Den perfekte belægning med Holmegårdssten

Har du planer om et belægningsprojekt på din ejedom, og leder du efter de perfekte sten til dette? Så bør du tage et kig på Holmegårdssten.

Holmegårdssten er en af de mest solgte type belægningssten og kaldes også for Herregårdssten. De er populære, fordi de bl.a. giver et klassisk og elegant look til belægning i have- og gårdareal og kan også bruges til indkørsler af almindelig personbil. Med en tykkelse på 5 cm. er de nemlig velegnede til terrasser og gangstier. Det anbefales at bruge belægningssten med en tykkelse på 7 cm. til indkørsler og områder, hvor der kører tunge køretøjer. Med IHolmegårdssten får du sten med et rustikt udseende, som mange går efter. Stenenes størrelse gør dem også utrolig lette at håndtere ved lægning, således du selv kan klare projektet. Holmegårdssten er nemlig små og kompakte, hvilket gør dem lette at anlægge og forme eksempelvis snoede stier og kanter sammenlignet med større betonfliser. De populære Holmegårdssten kan fås i flere forskellige størrelser, således du har mulighed for at finde lige præcis de belægningssten, som du har brug for til dit areal.

Mulighederne er mange med disse flotte belægningssten, og du kan eksempelvis bygge din terrasse, trapper, bede, bålplads eller støttevæg i Holmegårdssten. Du kan også vælge at kombinere belægningssten, specialsten og kantsten og skabe et komplet udendørsmiljø med et flot og unikt udseende. Uanset hvad du vælger at bygge med Holmegårdssten, vil det indbyde til hygge og skabe en dejlig stemning, som du kan få glæde af i lang tid.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af Holmegårdssten.  

 

Sådan lægger du Holmegårdssten

Med Holmegårdssten kan man skabe stor alsidighed i læggemønsteret. De mange muligheder gør dem så utrolig populære som belægningssten. Alene med de klassiske sten, kan der lægges en række forskellige mønstre, såsom forbandt, diagonalt forbandt og sildeben. Med et forbandt mønster ligger stenene forskudt af hinanden. Hertil skal de halve Holmegårdssten bruges for enden af rækkerne. Du kan vælge at lægge det traditionelle forbandtmønster diagonalt på bygningen i stedet for vinkelret. Dette giver belægningen et spændende udseende. Med et sildebensmønster bliver belægningen mere dynamisk. Dette opnås ved at lægge første sten i en vinkel på 45 grader. Når stenen lægges i disse mønstre frem for i lige rækker, har det også den fordel, at de holder hinanden på plads. 

Du skal også huske at kantsikre belægningen ved at sikre de yderste sten med beton. Derudover skal du huske at fylde fugerne med fugesand, som er egnet til udendørs belægning med Holmegårdssten. Således får du en korrekt fyldning og en tæt og stærk fuge uden huller. En stærk fuge kan bedre absorbere ydre vægtpåvirkning, modstå køresætninger samt hæmme ukrudtsvækst. Du skal hertil også være opmærksom på at efterfylde, hvis fugerne ikke længere er fyldte.