Menu Luk

Afslapning og råhygge i den danske natur

Hvis nogen siger sommerhus, tænker du måske ikke umiddelbart Marselisborg Slot, men sådan begyndte det oprindeligt. De første ”sommerhuse” var velhavende menneskers landsteder. De rige blev tæt efterfulgt af kunstnereliten, der i 1800-tallet fandt ud af, at Skagen har et helt specielt lys og tilbragte sommeren der. Almindelige mennesker fulgte først efter, da arbejdere i 20’erne fik tildelt to ugers årlig ferie. I løbet af 30’erne skød der sommerhuse op, og mange af dem var simple rønner på et stykke bar jord og vel nok så langt fra Marselisborg, som det kan blive. Men meningen med sommerhusene var da heller ikke pomp og pragt, men netop det simple liv, naturen og ren afslapning.

Sommerhus, sand og bølgeskvulp

Sådan er det stadig. Danskerne søger mod sommerhusene for at stresse af, få sand mellem tæerne og lytte til bølgeskvulp. Tager du en uge til udlandet kan du nemt føle dig presset til at se så mange seværdigheder, som muligt. Ellers har du ikke rigtigt været der, vel? Men lej et sommerhus i Danmark, og så letter forventningspresset. Seværdighederne render ingen steder – dem kan du også nå til næste år. Og faktisk kan du meget nemt søge tilbage til sommerhusenes oprindelse ved at se på privat sommerhusudlejning i Nordjylland. Skagen har stadig det der smukke lys, og resten af Danmarks top er noget af det mest naturskønne, du kan finde her i landet. På https://www.ferieboligweb.dk/ kan finde et væld af sommerhuse i alle størrelser og prisklasser.

Skovhytte eller luksussommerhus

Hvis du vil forsøge dig med privat sommerhusudlejning i Nordjylland, så er det klart nemmest at bruge netop en side, der samler mulighederne. Og der er mange muligheder deroppe nordpå. På den ene side har du det vilde Vesterhav, med vinde, der blæser sjælen igennem. På den anden side finder du den blidere østkyst, hvor der ligger mange børnevenlige strande med blidere vinde. Og med privat sommerhusudlejning i Nordjylland kan du både finde de simple huse, hvor tilværelsen er enkel og himlen (næsten) altid blå og de helt luksuriøse sommerhuse med pool og alt, hvad du kan drømme dig til. Naturligvis kan du også finde alle husene imellem de to yderligheder. På samme måde kan du finde hytter, der ligger ugenert inde i en skov eller nogle, der ligger tæt på de store byer – hvis du nu alligevel skulle have appetit på seværdigheder og forlystelser.

Tag hele familien med

Alt i alt kan privat sommerhusudlejning i Nordjylland give dig alt det, en udlandsferie kan og mere. Smukke strande, forlystelsesparker, små stræder fyldt med kunstnerbutikker, men også muligheden for bare at lade livet flyde fredeligt afsted, mens du slumrer på et badehåndklæde eller vender en bøf på grillen. Det er også langt billigere at invitere hele familien med. Der findes sommerhuse med plads til mere end 14 personer, så her skal den store grill findes frem. Og det er meget nemt at finde og booke det helt rette feriehus på internettet. Afslapningen er kun et par klik væk.