Menu Luk

3 overvejelser til dig, der sidder meget foran skærmen

Hvis du gamer meget, er det vigtigt med en god skærm. Men hvad udgør gode gamer skærme, og hvordan skal du bruge dem bedst tænkeligt? Vi giver dig 3 tips her.

Overvej at bruge et ophæng

Der er faktisk overraskende mange gode grunde til at hænge sine skærme på et vægophæng eller ved at hænge dem på arme. Det tilbyder nemlig flere former for fleksibilitet.

Når skærmene hæves, har det den fordel, at der bliver mere fysisk plads på skrivebordet. Det kan være en fordel, hvis du f.eks. har en stor mussemåtte eller en soundbar, som skal være placeret på skrivebordet.

Men den største fordel er, at du får lettere ved at placere dine skærme i en indstilling, hvor du sidder korrekt foran dem. Rent ergonomisk set er det vigtigt, at du sidder behageligt og kigger lige ud ind i din skærm. Sidder du og kigger nedad, kan det nemlig belaste din nakke og dine skuldre, hvilket fører til ømhed og evt. en mere stiv krop.

Eksperimenter med indstillingerne

Der findes rigtig mange gode gamer skærme, som har indstillinger specifik til forskellige typer af spil. Nogle skærme arbejder f.eks. rigtig godt med farven sort, hvilket gør dem gode til f.eks. horror games. Ved at ramme de rette indstillinger, kan skærmen bidrage til en bedre spiloplevelse. Det er ikke bare gældende for eksemplet med horror, men naturligvis også øvrige typer af spil og genrer.

Husk pauserne eller skærmbriller

Det kan være en hård disciplin for øjnene, hvis du sidder ned og gamer mange timer i streg. Særligt det famøse blå lys kan være hårdt at udsætte øjnene for over længere tid ad gangen, og derfor bør du enten sørge for at holde pauser eller f.eks. købe skærmbriller til at tage det blå lys.

Lad være med at installere et filter på computeren, da det ofte giver et meget gulligt lys, hvilket ikke ligefrem er med til at give en god spiloplevelse. Tværtimod.